Saturday, 7 March 2015 0 comments

prank yang paling trololol.

7/3/15. 
lepas maghrib.
aku try buat microprossesor yang madam aku kasi dekat kelas tempoh hari. tapi aku pening. 
housemates tanye.
"pqah, ko mandi belum. kang demam balik"
aku pun hmmm amek tuala, toilletries nak masuk bilik air. 
tetibe, ade satu objek. warna coklat atas tempat duduk jamban. 
cehh budak ni nak try prank aku. 
macam la aku tak tengok internet. 
ramai dah buat. 
kahkahkahkah..
aku pun keluar la bilik tanye dorang. 
nadia dah gelak2 dah. 
dia memang, takleh berlakon. 
shaf buat2 tak tahu. 
memang poker face giler. 
then ainie buat2 terkejut. apetu weh. taik ke. 
ni sorang lagi si nani muntah2 kat dapur.
semput agak eh nak gelak. 
effa takde kat rumah. 
tanye punye tanye. 
akhirnya mengaku. 
lepastu ainie suruh aku tangkap gambar dengan 'taik' buatan dorang tu. 
aku tolak 'taik' tu masuk jamban. flush. 
HAHAHAHAHAHAAHA. 
ingatkan dah habis. 
time aku mandi. 
aku dengar dorang dok bising2 kat luar. 
aku tutup shower, 
letak telinga kat pintu tu. 
adeh, ade satu lagi plan rupenya. 
aku pakai balik baju busuk aku tu. aku kua toilet terus aku kunci bilik . 
dengan semangat dorang yang tinggi. 
dorang try bukak bilik ak gune kunci aku kat luar. misi gagal. 
aku ape lagi.
letak syampu kat tangan. 
keluar bilik. 
tengok dorang dah beratur. 
aku tunjuk je tangan aku yang penuh syampu tu. terus lari lintang pukang. 
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA
muka dorang time tu lawak giler siaa. 
duduk berlapis-lapis takut terkena syampu. 
ainie paling teruk kena. 
then budak2 ni semua masuk bilik.
ainie je sorang2 tertinggal kat luar. 
shaf layan cerita korea dia. 
aku paham dye tengah tension. dye senyum pun aku dah bersyukur dah. 
budak2 ni kunci pintu. 
ainie masuk bilik air ak. 
then dye amek softlan aku. 
pastu lumur kat muka aku. 
tapi aku dengan rakusnya lumur balik kat rambut dia. baju dia. all over her body. 
KAHKAHKAHKAHKAGKA. 
biler kiteorg dah masuk bilik air dan bergusti teruk. time tu la dye gi amek baldi penuh kotak, air ape ntah busuk giler ya allah, dengan tulang ayam.
aku wangi2 dah lepas mandi kene pulak mandi. 
tergamam kejap la dalam bilik air. 
pastu aku kua masuk bilik ainie. perah habis air busuk kat tuala den kat bilik dia. dont mess with me, hahahaha. 
aku rase aku cam harimau yang baru terlepas dari kandang. biler pikir balik. malu doe. 
sorry jiran2ku. 
lepas mandi semua. 
dorang duduk dalam bilik nani n aine. dok borak pasal plan dorang yang tak jadi tu. 
aku gi keluar bilik air belakang. 
ngendap ikut tingkap. 
macam2 la aku dengar  
aku diam je dalam kegelapan tu. pastu aku tegur lakan. 
"weh, taknak kua bilik ke?"
terloncat member2 aku dalam bilik tu. 
aku ape lagi. mengilai tak sudah la. 
pastu baru "happy birthday pqah"
lepas berape minit, aku buat lagi. 
reaksi terkejut melatah pun still same lagi. HAHAHAHAHAAHAHAHHAGAAGGAGAGAGAGA
bila semua berkumpul kat luar. dorang cakap. lepas ni dorang dah tak berani prank aku. nyesal dah. 
sebab DIORANG TERKENA BALIK. BERTUBI-TUBI. 
HAHAHAHAHAHAHAHAHA.
LAWAK GILER DOE MUKA KETAKUTAN KORANG.  
aku menakutkan sangat eh. tapi aku seronok je. thanks susah2 nak prank aku. birthday aku dah dua minggu lepas la.



|| aku tahu aku dah lama tak update blog, hehe sorry but not sorry. tapi post ni aku memang kene post. nanti aku lupa. sekarang aku tengah buat degree in electronic engineering dekat uitm shah alam, dah masuk sem 4 dah, 
hampir setahun aku duduk rumah sewa fully furnished siap unifi lagi, kelas kau jah. dan housemates aku ni la yang cuba prank harimau yang baru nak mandi. haa rasekan makan dia ||
Friday, 4 January 2013 0 comments

p.a.l.a.m

 Asasi Sains, Blok R1. puncak alam, bilik C, bilik paling besar dalam rumah, muaahahhaha, lucky me and niesa latif.

sangat suka, sangat, uitm puncak alam sangat moden and cantik,
toilet memey 5 bintang la, bersih je.




View dari bilik, nampak padang kawad and blok boys. malas den nak rotate, teleng la sendiri.
r
Tbe best thing about palam is their room, :0
forever lovin'it 

tyme ney petang and kabus, cam genting highland dah, sejuk wooo, yg kanan tu padang kawad, yang kat kiri tu cafe rafflesia.

Friday, 2 November 2012 0 comments

The Comeback


Dah 5 bulan x jenguk. goodbye october
happy belated birhtday to my bestfriend
AIMANNUR NAJIHAH
turned 18 yesterday

, hey2, sem 2 palam pon dah habes, great time spending di rumah menghabeskan sume drama korea, bi, hindustan bagai kerana duduk cuti di rumah sangat membosankan, sorang 2 lak tu, 

life in university sangat berbeza,
lagi mantap, 
byk gangguan gadjet
fokus kadg2 hilang,
twitter
fb
tumblr, nak link tumblr ke?pqod klik
9/11 ney kua final examnye result,
10/11 lak ade muet,
ade mood giler nak muet kalo dh dapat result.
well,nak cerita pasal palam,
roomate aku niesa, dye klasmate n skulmate stj dulu.
having great time with her,
then emyra, lecture hallmate aku, slalu gi kelas nan dye
tp sorry beb aku slalu lambt,bwat ko tertunggu2,
hahahha, pqod an,
izzah,akam,dba,,emyra,niesa,aku
we r kelab pencinta alam
okayh, cinta la sgt.
tp bole tahan gak,
haritu gi tanam baby bakau,
penat giler, tp fun,
asasi di palam not so bad as i think,
kelasmate pon best, lecture hall pon sporting,
masok asasi,
aku rse aku jdik makin malas

bukak buku pon jarang
bace slide note kt lappy je
haishhh
sem 2
 dah tak leh cenggini doe
subjek kitaorg ade enam
chem,bio,phy,math
ctu-tasawur
bel-eng
haaaaa
ade satu je aku suke kt palam
jus gelas besar, yummehhh,
mangga!!mangga!
totally addicted,hahhaa
kitaorg kalo nak kua lepak2 ke gi setia city mall,
besar gak la,
best2,
aku suke gi typo,
okayh, shopping sampai beratus habes, 
agak bosan ye  entry ney,
tak tawu nak story morry ape
camne nak promote palam ney
kelas aku paling lambat hbes pon 5.30
isnin, ini secara tidak langsung menambah
kebencian aku terhadap isnin.
sape seyh suke isnin
hahahaha.
tapi pernah la nak dekat2 final
Dr,Sim buat kelas ganti smpi kol 7 lebih,
bapak letihnye, tggu bas lg smpi kol 8
spe sroh malas sgt nek tangga palam uh an
wa memang respect yg panjat tgga tu tiap2 hari
duit kpt ku diguna sebaik mungkin untuk bas




aku dah cuti 3 minggu dah,
yet, ade 4 minggu lagi
nak jumpe dak2 ney, tp selalu je ade halangan dan cabaran
amazing race dah aku rase
memang aku cuti,
tapi dorg ade kelas
weyh, aku rindu giler doe korang
sumpah rindue giler


byk nak story, tapi xtaw cmne nak ckp
dah la, 
adios

Monday, 25 June 2012 0 comments

life

makin sibuk, dan sibuk, dan sibuk, 
there is no time for so much fun thing now,
pray for us in kat palam, 
i hope pizza man akan hantar makanan kat palam ney.
bhahahhaha.dah muak makan mcdonald, erghhhh
nanti laa aku cer pasal palam eh, miss my fren a lot, ade sowg bdak ney muke cam hanim, sebijik,hahhaha,, oh yeah..
ok,, sikit jee,, nak sambung tutorial chem.
rindu laa mama

Friday, 25 May 2012 3 comments

THE NEXT STEP OF US

baby AWIN if you read this, just call me maybe
hahahhahahahhahahahahahahhahahahahahh






awin yang ditengah



adekku awin tae yang lemak berkrim putih,bhahahahha
type entry ney pon dah wat aku geli hati limpa,
dik, congratz laa dah masok upm hampir seminngu
you made it.
tak mati pon kan tidoe sorang2.
ko mesti nga carot nan aku an
hahhahahah
sedih lorh pisah nan ko,
selama ney kite same2 kongsi lemak dan tulang
men tenis same2 sampai tergolek habes
hahahhahaha
akak rindu nak bahan ko dik
jun ney pakwe you 
masok upm kan,,
so sweat laa
hahahahahaha
kalo jodoh dik tak kemana laaa
siyes, tak tipu,
dah, berhenti laa mencarot haa kat aku
camne hidop kat upm
takpe, ade mamat gagah perkasa jaga ko
AIDY N SYAKIR
jage awin elok2
ZAIM KETUA BATCH 
PON UPM KAMPUS SARWAK LAA TAPI.
AWIN,ney liar aw.
pantang jumpe makhluk kacak
hahahahahahahahahaha
dik, aku still saket hati ko anta gambo dye kat aku=,=
pape pon blaja elok2 taw kat upm, 
4flat, promise
dah x leh men2 dah


haaa,, lupe lak nak wish 
AIMAN,HANIM,ZAF,DODO,DAOS,CR
  mereka sume dah fly sarawak
cr sangat seronok shopping disane
ngeh2, hanim ape tah lagi.
aiman, your dream come true laa
bebas ko lepas ney
jage diri elok2,
hanim pon, jangan nak melaram jee keje ko
aku mao sekor KUCHING taw




and fwen aku yang nga prepare nak masok pasum AHAD ney jugak
UMMI, GYLDER(MIRA), ARIP, ZARIP,TODEH, ZBUNK, SYAZU
AQQID, NADHIR,
*ERR, SORY BEB KALO ADE AKU X SEBUT, TELL ME IF I DON'T KNOW
AND LUPELAK,
PPUM
ANIS NAJIHAH AND MUHSIN




YANG DAPAT MARA DALAM NEGARA,
BAA(CUCMS),AINA(MSU),MIKAN(KMS)


N BIASISWA PETRONAS
MEON N SARAH


MARA LUAR NEGARA BELOM KUA LAGI, AWAL JUN NEY I GUESS




n rakan seperjuangan PALAM ku
same2 kite mendaki tangge batu caves yang sangt tggi di palam=,=
AFNI,NISAH,IZZAH,MIRA KAMA,SHIN,DBA,YUYUE,
NYZA,BALQIS,DBA,JIHA AIN,EMYRA.
TAPAI,THAKIT,SYAMIL,FAHMI,ACHOI
SEMINGGU LAGI GUYS.


member2 aku yang nga prepare matrik gak
huhuhuhu,
pilah mari, 
PQAH,HAWA,MIER,MAZ,AWEEN,WAREN,SYEE,
ZUHID,NAZWAN
ERIN, KO MASOK MANE, UIA KE MATRIK, TELL ME PLZ
ok, beb ney je yg aku taw jangan marah kalo aku x sebut.
tell me plz :)
 and pilah mari gak.
uitm pilah
PEANUT AND CIP


WOI2 JGN MARAH KALO AKU TAK SEBUT NAME KORANG N KORANG U MANE
AKU X TAW. TELL ME LAA PLZ.
HAHHAHAHA


to all my fwen yang masok 
UTM
JORD,NUEK,KHALIS


ump.
yg aku taw, 
MUIZ
BAKAL BILL GATES MSIA NEY BHAI,HAHAHA
MUIZ, SAPE LG UMP NEY, BGTAW AKU


UTHM
JANA,AMIR ARIP




UITM KAT ISKANDAR, PERAK.
BELLE,AMSYAR,IZWAN


UITM BUKIT MERTAJAM
IMA,AINA,HAIL, NADZIM, LEBE
LANA N AMAR ZAIM




ALAM
TOLIE N IPAN
LE IRFAN MARI:)


THEN, YG FURTHER UIA:)
FARAH,TEHA,FARIZAH HANIM,PIAN,ARY,LOX
farah n teha, aku still x caye korng masok uia,hahahaha,




YANG LIST MEMBER2 KU YANG DAH SELAMAT MASOK 
NMIT
UDDIN,AMIN,JEMPOK,BAK.
amin, ib KO tu camne,kompem ke pegi
GUDLUCK BEB


UTP
SARAH,AFFIQ,HAJAR,REEDZWAN


CONGRATZ AFFIQ DAPAT JPA:)








tu jelaa kot nak cer.
moge berjaye kawan2 ku.
tak kire dimana kite menuntut ilmu.
kite tetap kawan sekapal.








nota kaki:
untuk member2 aku exodus0711 yang aku tak sebut name n Universiti/Matrik/Poli korang
sorry beb, maybe aku terlupe n tak tahu,
mind if i ask you,
can you tell me laa mane korang further plz.
rindu gilak korang semue

































Thursday, 24 May 2012 2 comments

i won't give up of us, even if the sky get rough~~~

assalamualaikum.
hariney nak cter pasal ape yang aku rase nak cter.


aku dulu form 1 intake lambat cket tyme nak masok stj dulu.
bulan 5 baru aku masok, masok same nan awin.
tapi dye awal 2 minggu.
tyme mule2 masok.
aku rapat nan mikan.
hahahahha.
mesti pelik an nape name dye mikan.
mikan ney name panggilan kat hostel jee.
name sebenarnye siti zulaikha noor.
aku pon tak tahu camne aku bole rapat nan dye dulu.
adehhh, pelupe sungguh aku ney

tapi seingat aku, memey rapat giler laa.

pagi2 bangon, lepas sembhyang, teros gi dorm dye.
sambong tidoe jap.
hahhahahahahahha.
tulaa yang aku wat pagi2.
kalo petang2 lak lepak kat dorm dye.
bergosip, ngeh2,
xpon tidoe.tidoe lagi nan dye.
mikan ney dye sorang yang sangat hyper yee 
bwat pengetahuan anda semua.
hahahahhahahaha
kadang2 kami semue dah tak boleh nak jinakkan dye
anak lembu lagi dengar kata awak taw.
kalo dye gelak. perghhh.
tak bole diberhentikan.
tyme form4 dulu, aiman dok sebelah dye lam kelas.
selalu giler kene hempoke, 
sebab aiman suke cakap lepas kat dye.
hahhahahahahha.
kiteorang memey suke cakap lepas.
tapi setakat ney.
xdelaaa bergadoh tahap gaban lagi.
tiap2 hari kene hempoke,
aiman pon frust laa, so dye pindah dok belakang aku.
fyi, dye sangat kuat tidoe yee.
kalo tyme kat musolla*musolla-surau
akan ade scene yang paling kiteorang suke tengok.
scene orang ngantok mase zikir.
macam2 dah aku tengok perangai bdak stj ney
tengah elok2 duduk zikir, ngantok punye pasal terlentang ke belakang haaaa. xyah cakp laa f1 ke, f2 ke,
f5 pon ade haaa. penat sangat blaja ney
mikan di antara nye yang paling ketara.
hahahahahha
xpernah berubah sejak f1 pompuan ney.
kalo f1 dulu, jangan harap laa nak tidoe kat musolla, 
kang x pasal2 kene tempik nan senior.
so!!! aku yang slalu jadi mangse tuan urut x bergaji khas untok
si pelena mikan.
urut laa camne pon, dye tetap melayang.
hahahhaha, dahsat giler. xpernah aku jumpe
manusia camney lagi.
kat musolla ke,dewan,kelas.
sume tempat dye terhuyung hayang
kalo kat dewan, dye nan awin slalu nak escape dari dok tempat prefect 
sebab nak tidoe, ti kalo dok depan kantoi nan pengetua
hahahahhaahha
tapi, even dye kuat tidoe tahap beruang kutub berhibenasi pon
dye ney memey pandai gilerr.
spm straigt a kot, no belok2.
tyme f4 dye enter pertandingan tulis essay german
n dye menang, fuuhh,,
fly g german dok kat sane sebulan.
gempak x gempak*mikan, xyah kembang sangat hidong tu bile bace yee
tapi ade satu mende yang aku x puas hati nan dye ney
DYE NEY PENJENAYAH PALING WANTED STJ
haishhhhhhh
kecik2 f1 dah bawak phone.
bape kali kene setel aku pon xtaw nak cakap dah
kalo tyme spotchek*camne nak eja pon aku xtaw
spotchek ney pengawas geledah brg2 sume nak cari bende haram laa.
mikan mecti jadi paling the wanted.
hahahhahahaha
tapi selalu jee terlepas=,=
sebab banyak lubang tikus disumbat ngn cheese.
kadang2 akak dorm tolong kasi info cket,*jambu syal
disorok lam toilet,baldi,tingkap,
macam2 laa kalo bole nak telan sorok lam perot,
haishhh,
nape aku buang tebiat cter pasal mikan ney.
member2 rapat aku lagi.
awin
pqah
baa
maz
hanim 
aiman
afni
erin
ummi
mier
n sume2 laa dak2 batch aku.
hanim,izzah.dormate aku dri f1-f4.
awin nan pqah dormate sebelah*aku dah anggap dormate sendiri
aiman klasmte aku tyme f1 n dye je sekepala nan aku tyme f1 dulu smpai sekarang.
afni teman sms aku. 24/7 tyme lepas spm ney mcg dye.
ummi teman farmasi aku.same2 kite jadik ahli farmsi terkenal ummi.*xdpt pegi uk skali nan ko
mier, tempt i bergosip nan dye,*bantal busuk dye paling masyuk wa cakp
baa my setan kechik, xoxo
maz teman borak aku yg pling memahami aku.
erin,mikan, i love you bb.
galss aku syg glerr korg
n kawan2 aku yang aku xsebut.
jangan kecik hati,
penat nak tulis name sorg2, phm2 laa aku ney camne.
hahahahha
entry ney manyak wat pasal mikan cebab, errrr.
..............
adelaaa.
mikan, penat aku tulis, aku nak samsung galaxy s3 nanti
pakai duet mara taw.

ngeh2.
gambo aku masokkn yg ney jela, mals nak amek kt fb
dari kiri gambo
ummi,awin,mikan,afni,aku,pqah,erin,hanim

aiman xdpt dtg.almaklum laa
dara pingitan,ngeh2
dak2 len nk ajak tidoe umah aku,
tapi keta dah xmuat.
miss this moment a lot.
but, rindu lagi aku kat kehidopan hostel
yang penoh dugaan idop.


kalo bole, macam2 mnde lagi nak cter.
enjoy gler hdop tanpa mak bapak
hahhahahah
bebas, bebas
suke giler aku
orang yang penah sekolah asrama je paham perasaan aku ney
waaaa,, demmit aku nak masok laci doremon kembali ke zaman dulu
   sayang giler aku kat batch exodus 0711.



nota kaki: aku teringin nak wat reunion exodus 0711 bercuti kat pulau redang ke, pulau perhentian ke.
sebab aku nak snorkeling nan korang sume
tangkap gambo dalam laut nan fishie2
weeeeee~~~~just thinking about it make me feel awesome.
aku sampai termimpi kot pasal mende ney sume
pathetic of me.
okeyh, sampai sini jee.
aku ney memey sorang yg membosankan bile bab bercerita
aku taw tu.
dah, xyah nak kutuk aku deerr
Monday, 21 May 2012 0 comments

important yoo,, rugi kalo tak bace,-kesihatan badan anda.


hey2.
hariney nak kongsi ape yang aku jumpe.
aku copy paste jee. 
hope membantu.
about your body n pimples.


1. MATA : Bertindak balas dengan keadaan hati
i) Mata menjadi merah : Hati mengandungi paras toksin yang tinggi.
Mata menjadi merah menandakan badan kita sedang dalam proses pembuangan toksin.
ii) Mata menjadi kabur : Sering berlaku pada waktu pagi. Menandakan proses penyeimbangan hati sedang berlaku.
iii) Keluar tahi mata : Fungsi hati lemah, pembuangan toksin sedang berlaku. Ini juga menunjukkan badan mengandungi asid berlebihan.
iv) Keluar air mata : Gangguan emosi yang bersangkut dengan hati atau bebanan kerja
v) Ketegangan mata dan kelopak : Tekanan perasaan kerana tidak puas hati atau bebanan yang berat.


2. HIDUNG : Mempunyai hubungan rapat dengan paru-paru dan kerongkong
i) Selesema : Proses pembuangan toksin di bahagian kerongkong. Badan mengandungi asid berlebihan (biasanya suhu badan meningkat).
ii) Hidung tersumbat : Paru-paru mengandungi toksin yang berlebihan.
iii) Bersin : a. Proses membuang toksin di bahagian kerongkong.
                 b. Proses menyeimbangkan masalah alahan hidung.


3. BATUK
i). Batuk keluar kahak : Proses membuang toksin di bahagian kerongkong.
ii). Batuk tanpa kahak : Paru-paru mengandungi toksin yang berlebihan.
iii). Batuk dan berasa gatal di kerongkong : Proses membuang toksin di bahagian kerongkong dan paru-paru, biasanya berlaku pada orang yang banyak merokok atau terdedah kepada udara yang tercemar.


4. KERONGKONG
i) Kerongkong kering : Proses membuang toksin sedang berlaku di seluruh badan. Ini adalah tanda bahawa badan kita memerlukan banyak air untuk membuang toksin.
ii) Sakit kerongkong. Seperti di atas. Paras keracunan lebih serius.


5. BIBIR : Berkaitan dengan fungsi sistem penghadaman
i) Bibir pucat : a. Sistem penghadaman yang lemah.
                      b. Perut mengandungi angin.
                      c. Kurang darah yang disebabkan oleh sistem penghadaman yang kurang sempurna dan      
                          mengakibatkan kekurangan zat besi.
ii) Bibir kering dan pecah. Perut mengandungi banyak bahan toksin.


6. MULUT dan LIDAH : Berkaitan dengan fungsi jantung dan sistem pengedaran darah
i) Lidah atau gusi bengkak, sakit : Menunjukkan jantung mempunyai masalah, seperti lemak yang berlebihan, injap menjadi lemah, saluran koronari tersumbat dan lain-lain lagi.
ii) Lidah, tisu mulut atau gusi menjadi pecah-pecah (ulser). Menandakan darah mengandungi asid berlebihan.
iii) Mulut berbau busuk. Proses penyeimbangan fungsi perut untuk pembuangan toksin.


7. TELINGA : Berkaitan dengan buah pinggang
i) Telinga terasa tersumbat : Buah pinggang mengandungi toksin berlebihan.
ii) Telinga berdengung : Sedang merawat buah pinggang yang lemah.Biasanya tapak kaki terasa sakit ketika bangun pagi dan sakit itu hilang setelah berjalan-jalan.


8. KULIT BERPELUH
i) Peluh masin : Badan mengandungi lebihan asid urik.
ii) Peluh berbau : Badan menyingkirkan toksin melalui perpeluhan.


9. RUAM dan BISUL
Badan menyingkirkan toksin yang berlemak dan toksin yang tidak larut dalam air.


10. KULIT GATAL DENGAN RUAM
Proses menyingkirkan toksin melalui kulit akibat terlalu banyak memakan ubat yang mengandungi bahan kimia.


11. KULIT PECAH dan BERAIR
Proses pembuangan toksin yang larut dalam air. Sapukan serbuk Ganoderma pada kulit berkenaan.


12. RAMBUT GUGUR
Menandakan fungsi buah pinggang yang lemah. Selepas proses gugur, rambut akan tumbuh semula dengan lebih sihat dan subur.


13. SENDI-SENDI, TANGAN dan KAKI
a) Sakit sakit Sendi : i) Rasa panas. Menunjukkan terdapat luka di bahagian sendi berkenaan dan tanda-
                                   tanda penyakit pirai (gout).
                               ii) Tidak rasa panas. Tanda-tanda sakit lenguh (rheumatism) .
                               iii) Sakit di bahagian bahu. Menandakan saluran darah telah menjadi keras dan fungsi
                                   metabolisme tidak seimbang.
b) Kebas Tangan : Pengaliran darah di bahagian atas badan tidak lancar.
c) Kebas Tangan Kiri dan Lengan : Tanda-tanda lemah atau sakit jantung. Jika rasa kebas menjadi sakit di bahagian lengan dan kekal di sana, ini menandakan serangan sakit jantung mungkin berlaku.
d) Kebas Kaki : Pengaliran darah di bahagian bawah badan tidak lancar.
e) Sakit Tapak Kaki : Menandakan buah pinggang lemah. Biasanya disebabkan oleh kekurangan senaman dan duduk terlalu lama.
f) Sakit Tumit Kaki : Menunjukkan kelemahan fungsi alat kelamin.
g) Rasa Panas di Tapak Kaki : Penyeimbangan fungsi buah pinggang akibat lemah tenaga batin.
h) Gatal di Celah-celah Kaki : Menunjukkan tanda awal penyakit kaki busuk (Hong Kong Foot).


14. TANDA-TANDA DALAMAN
a) Kepala. Secara amnya, segala tindak balas yang berlaku di bahagian kepala mempunyai kaitan dengan sistem pengaliran darah, jantung dan saraf otak.
b) Pening/Sakit di Bahagian Depan Kepala.
Menandakan sakit tekanan jiwa (neurosis) akibat bebanan mental dan banyak berfikir.
c) Pening/Sakit di Bahagian Belakang Kepala : i) Bahagian atas. Menunjukkan penyakit tekanan darah
                                                                            tinggi.
                                                                       ii) Bahagian bawah (tengkuk). Menunjukkan penyakit
                                                                           tekanan darah tinggi atau tekanan darah.
d) Sakit Kepala dan Rasa Gas Keluar dari Telinga : Menandakan penyakit migrain.
e) Bisul Terjadi di Kepala : Tanda pembuangan toksin sedang berlaku. Kadang-kadang dikaitkan dengan penyakit migrain.
f) Rasa Pening yang Memusing : Tanda kurang darah atau pengaliran darah tidak lancar.


15. MULUT/KERONGKONG/ LIDAHa) Loya atau Muntah
a) Tanda penyakit lelah. Pembuangan bahan toksik dari bahagian perut.
b) Muntah Darah : i) Pembuangan tisu yang sudah rosak di bahagian kerongkong dan
                             ii) Darah hitam: Pembuangan tisu yang sudah rosak di bahagian perut; misalnya penyakit                                    
                                 ulser.


16. LIDAH RASA TEGANG dan PENDEK
Tanda sakit jantung.


17. KELUAR AIR LIUR YANG PEKAT
Proses pembuangan toksin dari kerongkong akibat jangkitan kuman


18. KENCING
a) Kerap Kencing : Menunjukkan buah pinggang mengandungi kotoran yang
b) Air Kencing yang Berkapur : Menunjukkan penyakit batu karang dalam buah pinggang.
c) Air Kencing yang Berminyak : Menunjukkan buah pinggang mengandungi kotoran berlemak.
d) Air Kencing Pekat yang Berwarna Coklat : Menandakan proses pembuangan toksin sedang berlaku.
e) Air Kencing Berdarah : Penyakit batu karang atau buah pinggang luka.


19. BUANG AIR BESAR
a) Cirit Birit / Kerap Buang Air Besar : Membersihkan kotoran/keracunan dari usus besar.
b) Sembelit : Membersihkan toksin dari usus kecil.
c) Najis Berdarah : i) Masalah penyakit buasir atau barah di bahagian usus.
                             ii) Darah hitam: Masalah penyakit ulser perut.
d) Najis Berwarna Hitam : Menunjukkan proses pembuangan toksin di bahagian usus sedang berlaku.


20. BADAN
a) Rasa Sakit : Secara amnya, segala kesakitan badan adalah disebabkan saluran darah.
                    i) Sakit menyucuk : Proses menyeimbangkan urat saraf.
                    ii) Sakit sengal: Menandakan luka di dalam badan.
                    iii) Sakit menyentap: Proses menyeimbangkan urat saraf yang berkaitan dengan organ2 badan.
                    iv) Sakit menegang : Proses melancarkan pengaliran darah.
b) Badan Terasa Berat / Malas / Lenguh : Badan mengandungi asid yang berlebihan. Proses penyeimbangan sedang berlaku.
c) Badan Terasa Panas : Badan mengandungi asid yang berlebihan. Ini menandakan badan memerlukan banyak air untuk menjalankan proses pembuangan toksin.
d) Badan Terasa Ringan : Menandakan badan segar dan proses awet muda sedang berlaku.


21. RASA TAKUT MENGEJUT
Lemah fungsi buah pinggang. Tenaga batin lemah.


22. CEPAT NAIK DARAH/MARAH
Fungsi hati lemah. Tekanan darah tinggi.


23. RASA BIMBANG DAN TAKUT
Sistem paru-paru yang lemah.


25. SUKA BERFIKIR DAN BERKHAYAL
Sistem penghadaman yang lemah.


24. RASA SERONOK ATAU BIMBANG TANPA SEBAB
i) Sistem jantung yang lemah.
ii) Sistem saraf otak yang lemah.
iii) Masalah pengaliran darah.

Gambar diatas menunjukkan titik saraf setiap anggota dan organ badan dengan kedudukan yang tepat bagi kanan dan kiri.

Ia adalah sememangnya betul dan semua saraf yang berkaitan dengan organ akan berakhir ditapak kaki kita. Ini dibincangkan secara terperinci dalam kajian sains.

ALLAH (swt) telah mencipta badan kita begitu baik berkenaan dengan sistem ini. Dia menjadikan kita berjalan supaya kita sentiasa akan menekan setiap titik saraf dan seterusnya menjadikan organ kita ini diaktifkan pada setiap masa.
Oleh sebab itulah berjalan adalah amalan menjaga kesihatan yang paling baik.

MashaALLAH ♥ Subhanallah ♥





SATU LAGI PASAL KEDUDUKAN JERAWAT


Posisi Jerawat Petunjuk Kepada Kesihatan Seseorang

Jom cek...haha :
~~~>
Jerawat kat DAHI

Haba badan yang melampau serta peredaran darah yang tidak baik menjadi punca kepada naiknya jerawat kat dahi kita. Orang yang ada jerawat kat dahinya selalunya memiliki sifat panas baran.

Untuk menghindari, dinasihatkan supaya menjadikan amalan untuk tidur awal serta bangun awal. Selain itu pastikan dapat tidur yang cukup dan minum air banyak.

Jerawat kat HIDUNG

Kalau jerawat di batang hidung, ianya bermaksud tulang belakang kita mungkin bermasalah. Jika ianya di hujung hidung mungkin disebabkan haba perut melampau dan sistem penghadaman yang tidak normal.

Dan jika di salah satu hujung hidung pula boleh dikaitkan dengan ovari atau sistem reproduksi yang mempunyai masalah.

Jerawat kat DAGU

Kalau jerawat tumbuh di dagu pula, berkemungkinan fungsi buah pinggang telah terjejas atau sistem endokrin (rembesan dalaman) lemah. Untuk kaum wanita yang mudah mendapat jerawat di sekitar dagu mungkin berpunca daripada haid yang tidak teratur dan sistem peranakan yang bermasalah.

Jerawat kat PIPI

Jika jerawat tumbuh di pipi kiri, fungsi hati mungkin kurang lancar seperti dilanda masalah rembesan, menyahtoksin dan penghasilan darah. Jika di sebelah pipi kanan, fungsi paru-paru berkemungkinan tidak normal.

Jerawat kat BADAN (Belakang dan Depan)

Bagi jerawat yang tumbuh di belakang atau depan badan ianya memberi petanda kemungkinan sistem perkumuhan bermasalah, seperti terkena sembelit. Dinasihatkan supaya mengamalkan pemakanan yang sihat bagi memastikan toksin tersingkir dengan lebih baik.

Nampaknya ada yang terus menghadap ke cermin untuk melihat posisi jerawat anda. Walaubagaiman pun artikel yang dikongsikan ini adalah sekadar rujukan sahaja. Untuk mendapatkan maklumat lebih jelas mengenai tahap kesihatan, anda perlulah mendapatkan rawatan dan nasihat doktor.

P/S: Tips untuk kulit sihat

Anda dinasihatkan untuk minum sekurang-kurangnya 8 gelas air kosong sehari. Ini akan membantu anda utk menyeimbangkan suhu badan dan membebaskan toksik yang tidak dikehendaki daripada tubuh badan kita. Ia juga membantu pelawasan.



Lepas ney jangan hang dok pi cek satu2
jerawat kat muke boyfren hang
hahhahahaha
*aku akan bwat, kat bahagian dahi wajib,no panas baran(Y)
hahahahahhaahahha


ok, thanx for reading
adios
querido
querida

Cheeky Quotes

 
;